Skip to content

Ateljébesök hos Margareta Mannervik

I mitten av oktober gjorde NOAK ett mycket uppskattat ateljébesök hos Margareta Mannervik. Efter en riktigt god fika tog Margareta med oss in i ateljén och visade oss runt och berättade spännande historier om papper och papperstillverkning. Besöket avslutades med att alla som ville fick tillverka papper själva! Riktigt kul!

Sommarakvarell

Mitt i semestertider beslutar sig några av konstföreningens medlemmar för att träffas och måla lite akvarell.

Andra helgens akvarellkurs med Bill

Vi håller till i en privatbostad på Kalvsund och Bill tar upp ytterligare nya moment i sin undervisning. Riktigt kul och väldigt lärorikt, men svårt – tycker undertecknad som helt klart behöver öva mera, mycket mera (!) Vi njuter av hemlagad lunch och att dessa två dagars kurstillfällen består av några fler timmar.

3-dagars akvarellkurs med Bill

Bill fortsätter undervisa med del 2 i NOAK kurspaket om totalt 3 separata kurser. Vädret på Kalvsund är kanonfint också under dessa dagar och vi håller till i lokal Utsikten på Såsen. God stämning och trivsamt med Bills mix av undervisning och workshop.

Första helgens akvarellkurs med Bill

Första helgen i juni -16 hyrde NOAK Såsen på Kalvsund. Vår pedagog och akvarellist Richard (Bill) Blunt från Sydafrika höll i undervisningen. Trivsamt och gemytligt och massor av ny kunskap för dem av oss som inte tidigare testat att måla i akvarell.

NOAK allra första ateljébesök

Den 20 april besökte vi konstfotografen Sarah Lycksten. Vi hade en mysig kväll i Sarahs ateljé. Sarah berättade om sin väg fram till fotokonsten och om ateljén i lagårn som ’ä i Gårla’, som vi säger på ömål. Fantastiskt att höra hennes berättelse och se hennes underbara bilder. Sarah jobbar helt analogt med gamla fotografiska metoder. Vi fick känna och klämma på hennes fina kameror från förr. Hon berättade om olika tekniker och sina fotografier. Vi fick kaffe och go’fika på hemlagat som smakade jättegott. Alltså en mycket trevlig och annorlunda onsdagskväll.

NOAK allra första årsmöte

I anslutning till vårt första årsmöte höll författaren och konstnären Anita Steiner ett intressant föredrag om sitt engagemang vid utgrävningen av Ostindiefararen Götheborg och visade några av illustrationerna hon gjorde under de årens vistelser på Nya Älvsborgs Fästning.  Vi fick lyssna till härliga reseskildringar om hennes resor till Fjärran Östern och se foton ifrån en del av hennes många utställningar och böcker översatta till många språk. Det blev också lite mingel och småprat till kaffet, bland de nästan 20 medlemmarna som dök upp. Årsmötets agenda avklarades i rask takt och NOAK fick en komplett styrelse.

NOAK Kick-off

I början av februari 2016 startade Norra Skärgårdens Allmänna Konstförening med sitt första arrangemang. Under kvällen presenterade vi de aktiviteter som vi under hösten planerat, men hållit hemliga fram tills denna kväll. För kvällen hade vi engagerat vår första konstnär, keramikern Erik Krouthén. Erik visade foton på sina fina alster och berättade om hur olika glasyrer uppför sig beroende både på valet av lerans sammansättning och bränningsmetod. Vi fick se exempel på det livfulla uttryck, som slumpen kan tillföra materialet, och som han uppskattar i kombination med en viss kontroll över processen. Lite fika fanns, för den som kände sig sugen.